Ai la dispoziție o echipă dedicată, care răspunde rapid întrebărilor tale sau te asistă în rezolvarea oricărei probleme tehnice: 0733615328

Termeni și condiții

CONSULTATIA.RO – CONSULTATII MEDICALE ONLINE

GENERALITATI

1. Consultatiile medicale online se refera la interactiunea intre pacient si medic, folosind un mediu virtual de comunicare, prin schimb de informatii medicale, altele decat cele obtinute prin intalnirea fizica dintre cele doua parti.

2. Pacientul intelege si accepta ca acest tip de serviciu poate avea anumite limitari ale actului medical cauzate de lipsa interactiunii fizice intre cele doua parti implicate.

3. Pacientul intelege si accepta ca aceasta consultatie medicala online, desi este intreprinsa cu maxima diligenta si implicare de catre medic, nu reprezinta o consultatie medicala in sensul acceptat de legislatia romaneasca, ci doar o opinie medicala.
Orice document eliberat in urma consultatiilor online se supune acestor conditii.

PROGRAMAREA SI PLATA
1. Programarile se fac online, direct pe site-ul Consultatia.ro, prin completarea unui formular in care clientul/pacientul opteaza pentru medicul/specialitatea dorita, ziua si intervalul orar al consultatiei.

2. Pacientul intelege si accepta ca acesta nu este un serviciu gratuit si este de acord sa achite serviciul inainte de efectuarea lui, in timpul operatiunii de completare a formularului de programare.

3. Pentru optiunea de plata prin virament bancar, Pacientul intelege si accepta ca in cazul netranmiterii documentului reprezentand dovada de plata a serviciului in maxim 3 ore de la completarea formularului pe adresa de email plata@consultatia.ro, programarea se va anula.

4. Pacientul intelege si accepta ca, daca nu mai poate onora consultatia, acesta trebuie sa anunte printr-un e-mail cu 24 de ore inainte de data programarii.

5. Pacientul intelege si accepta ca in situatia in care nu anuleaza sau reprogrameaza programarea in termenele mentionate mai sus, intreaga suma achitata va fi retinuta.

6. Consultatiile care au loc in mai putin de 24 de ore de la momentul programarii nu pot fi anulate, ci doar reprogramate iar sumele de bani achitate nu pot fi returnate.

7. Returnarea contravalorii consultatiei neefectuate, in conditiile de eligibilitate prezentate mai sus, se face in termen de 7 zile calendaristice, in contul indicat de client/pacient, pe adresa plata@consultatia.ro

CONSULTATIA MEDICALA ONLINE

1. Consultatiile medicale online se vor desfasura prin intermediul platformei Webex Cisco Meeting iar comunicarea oficiala cu clientul/pacientul se va desfasura prin e-mail.

2. Pacientul isi asuma responsabilitatea de a avea acces la infrastructura necesara desfasurarii consultatiilor online:

– Calculator (microfon si camera incluse)/ Notebook/Tableta/Telefon inteligent cu aplicatia Webex Meeting instalata,

– Acces la internet,

– Acces la adresa de e-mail.

3. Pacientul intelege si accepta ca securitatea si integritatea datelor transmise in videoconferinta este asigurata de platforma Webex Meeting.

4. Pacientul intelege si accepta ca pot exista cazuri in care din motive tehnice, care nu tin de niciuna dintre parti, nu se va putea desfasura consultatia (conexiune internet, pana de curent, etc.), atunci contravaloarea consultatiei va fi returnata sau aceasta va fi reprogramata.

De asemenea, pacientul poate solicita alt tip de consultație: telefonică sau în scris, pe e-mail, la alegere, fără a modifica tariful deja achitat.

5. Pacientul intelege si accepta ca daca nu va fi prezent la data si ora la care a fost programata consultatia si/sau nu accepta conexiunea video pentru mai mult de 15 minute de la momentul programat, programarea se anuleaza si suma platita nu va fi restituita.

DISPOZITII FINALE
Prin continuarea demersurilor ce tin de realizarea unei consultatii online din partea pacientului (trimitere de documente, realizarea de plati catre Consultatia.ro sau orice alta activitate care are ca scop continuarea procesului de consultatie online), acesta isi asuma ca a inteles si ca accepta termenii si condițiile, înțelege că își exprimă acordul explicit ca datele sale medicale să fie folosite de către personalul medical și tehnic implicat în desfășurarea procesului de organizare și susținere a consultației medicale online, este de acord cu sumele de plata, înțelege riscurile si limitarile acestui tip de servicii si isi da acordul pentru a continua aceste demersuri, inclusiv acordul pentru prelucrarea datelor conform politicii GDPR a Consultatia.ro, disponibila AICI.